Natuur

Duurzaam op vakantie

Tips voor duurzaam verblijven….
 
Energie 
1) Onze zonnecollectoren zorgen voor warm water. ’s Avonds staat er 2.500 liter water warm voor u klaar. Door ’s avonds te douchen gebruikt u dit door de zon opgewarmde water. 
2) Zet u uw ramen open, lekker fris! Denkt u er dan aan dat u niet ook de verwarming aan zet om het appartement op te warmen. Dus de verwarming niet hoog als de ramen/deuren open staan. Zet de verwarming laag en de ramen dicht zodra u uitcheckt.
3) In De Vlindertuin zijn meer zonnepanelen dan bedden. Maar zonnepanelen wekken als het donker is geen elektriciteit op. Dus gebruikt u elektrische apparaten, doe dat gelijktijdig als de zonnepanelen elektriciteit opwekken. Gebruik elektrische apparaten bij voorkeur als het licht is.
 
Delen
4) In het receptiegebouw vindt u tegenover de wasmachines de deelkast. Hier kunt u houdbare producten vinden. Wanneer u bij vertrek houdbare producten over heeft, kunt u die daar ook weer plaatsen. 
5) In de bibliotheek bij de ontbijtruimte vindt u diverse boeken. Heeft u zelf een boek uit. Dan kunt het daar plaatsen en kunnen volgende gasten daar weer van genieten. 
 
Biodiversiteit
6) In De Vlindertuin vindt u bloemrijke planten voor bestuivende insecten. Heeft u groene vingers? Tijdens uw verblijf kunt u naar hartenlust aan de slag in de groente- en fruittuin. De planten op uw terras water geven. Er is tuingereedschap aanwezig om lekker aan de slag te gaan en aan het eind van de dag plukt u er zelf de vruchten van. Munt, aalbessen, aardbeien, kruiden maken uw vakantie tot een gezonde belevenis.
 
Grondstoffen
7) GFT-afval en papier kunt u scheiden in het afvalpunt. Plastic kan bij restafval, de afvalverwerker scheidt de grondstoffen bij de verwerking. 
8) De verpakking van uw linnenpakket kunt u hergebruiken. Bijvoorbeeld als zakje in uw afvalemmer. 
9) Watergebruik beperken we door minimaal te sproeien. Door de laag houtsnippers droogt de bodem minder snel uit. Alle kleine beetjes helpen, ook beperken van douchetijd maakt verschil!  
Bezig met laden