Blog Ontbijtmedewerker

De ochtenddienst begint zoals de naam al zegt wel vroeg. Soms kom ik dan wat moeilijk mijn bed uit, maar als ik er een keer ben dan ga ik als een treintje. De ochtenddienst houdt in dat ik het ontbijt klaarzet, soms voor 2 gasten, soms voor 42. Dat scheelt nogal, maar elke keer wil ik de gasten een heerlijke start van de dag bezorgen.

Naast de standaard dingen zoals koffie, broodjes en kaas bieden we ook elke ochtend verschillende soorten fruit, jam, soms een bijzondere salade voor op brood, lekkere cake enzovoort aan. Noem maar op! Ik heb ook net de taak erbij gekregen om eens per week de boodschappen voor de komende 2-3 dagen te doen. Dan mag ik in feite zelf bepalen wat ik de mensen wil voorzetten: soms haal ik dan ook een lekkere ananas of iets bijzonders uit de bak-afdeling. Ik vind gewoon leuk om daar creatief mee aan de slag te gaan. Dat is toch tof dat ik dat mag!

We zijn ook een gezellig team dat echt samen werkt. Ik vraag bijvoorbeeld ook aan collega’s wat zij graag klaarmaken voor ontbijt voordat ik naar de winkel ga. 
Als je die taak hebt dan hoort er ook bij dat je even een rondje over het terrein loopt: bij de deelkast staan wasmachine en droger, dus haal ik even leeg, de WC bij de ontbijtzaal maak ik schoon, zulke dingen. EN dan weer even bijvullen bij het ontbijt, want soms wordt er toch ingeslagen!

Ik vraag gasten of alles naar wens is en speel daarop in, en ik mag ook gasten uitchecken die dan weer naar huis gaan. Dat is ook leuk, want dan kun je vragen hoe het is geweest, en de allermeesten vinden het heel fijn in de Vlindertuin. Dat snap ik , want we zijn een gedreven team dat goed samenwerkt. We vullen elkaar aan, werken met een 4-ogen-principe (dus checken elkaars werk op een prettige manier), en willen allemaal dat de gasten een leuk verblijf hebben op ons mooi eilandje!

 

Bezig met laden