Beschrijving werkdag Housekeeping

Als medewerker housekeeping ben ik bij de Vlindertuin zeker niet alleen aan het schoonmaken. Natuurlijk maakt dat ook deel uit van mijn taken. Maar als ik door een appartement loop waar gasten net hebben uitgecheckt, ben ik er ook verantwoordelijk voor dat alles aanwezig is en op de plek staat waar het hoort. Als iets mist, haal ik dat zelf uit de opslag en vul het weer aan. Lukt dat niet dan geef ik dat gewoon door. We communiceren veel via de app, dat werkt snel en iedereen weet wat er speelt. Het contact dat we onderling hebben is heel fijn en niet hiërarchisch, we zijn echt een team. In een app vink ik al mijn taken achteraf af, dan vergeet ik niets. Bovendien is deze app handig voor mijn eigen planning: alle taken zijn meestal al een week van tevoren zichtbaar in Keyplan, zo weet ik wat ik kan verwachten.  


Super leuk vind ik vooral ook dat iedereen hier zijn best doet om duurzaam te werken: ik check bijvoorbeeld ook elke keer als ik schoonmaak dat we niet onnodig veel stoken, de ramen niet open zijn, of dat de koelkast niet op 6 staat terwijl het appartement de komende dag leegstaat. Het voelt gewoon goed, dat we hier samen om het milieu denken. Trouwens controleer ik ook regelmatig in de linnenkamer of alles geleverd is. Anders bel ik met het bedrijf dat de linnenpakketten levert.

Bovendien mag ik zelfs nieuwe gasten inchecken. Omdat ik hier al langer werk heb ik soms ook de telefoon bij mij, en dan bellen bijvoorbeeld gasten die buiten de incheck tijd voor de gesloten receptie staan en willen inchecken. Dat doe ik dan, vertel een beetje over de Vlindertuin, geef ze de sleutel en breng ze naar hun verblijf. Ik heb dus ook contact met gasten en leveranciers, het is dus zeker meer dan een schoonmaak-baantje!

 

Bezig met laden