Programma Kunstmaand November

Ook in de kunstmaand van 2022 doen we mee met de kunstmaand. Onze kunstenaars die jaarrond exposeren zijn aanwezig om workshops te geven en te vertellen over hun werk. Dit jaar staat kunstenares Joke Ket centraal. Ze is de eerste twee weken van de kunstmaand op Ameland voor expositie en workshops.

Joke Ket is een echte Wad-kunstenaar. Ze heeft een expositie in onze workshopruimte en hallen die altijd geopend zijn na 11.00. Daarnaast geeft ze workshops op 8,11,12,15,18,19 nov. 14-16.30 uur.
Eigen bijdrage:
 €20,- werken op papier, €27,50 werken op doek.
Vooraf opgeven via info@vlindertuin-ameland.nl.  
Locatie: Polderweg 2, Nes.

Over Joke Ket:

Ik werk en woon in Friesland, Hurdegaryp.
Na enige cursussen en Materclasses bij Doet Boersma (Kunstacademie Friesland). Heb ik 3 jaar de Zomeracademie van Kunstenaarsbond gevolgd. Mijn eerste expositie was in 1995.
Vanaf die tijd exposeer ik regelmatig in verschillende galeries door heel Nederland en een groepsexpostie in Zweden. Een bijzondere vermelding is de expositie in Den Haag in de Ambassade van Vietnam. Dit naar aanleiding van een reis die we gemaakt hadden door Vietnam en het werk dat daarna ontstond. De toenmalige abassadeur heeft een werk van mij gekocht en hangt nu in zijn huis in Vietnam.
Na jaren geschilderd te hebben over onze reizen naar Azie, Afrika en Zuid Amerika, schilder ik tegenwoordig dicht bij huis in mijn Friesland. Je kunt me regelmatig vinden aan de Waddendijk en op de eilanden.


Ik werk uit de gedachte “Uit het vuur der aarde” en zet mijn werk op in rood. Mijn liefde gaat vooral uit naar ‘t Wad met zijn wisselnde getijden, slenken en fourerende vogels met aan de horizon de eilanden. 
Het Wad geeft mij ruimte, ademhalen en de sensatie van zout op mijn lippen, voeten in het slik en wind door mijn haar.
Wadvondsten zoals schelpjes, slik en zeewier verwerk ik in mijn schilderijen en objecten. 
Het geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid en mijn verbondenheid met Friesland. 

www.schildereizen.com

"Een deel van de verkoop van mijn werk gaat naar St. Kalpitiya. Hier doen wij (mijn man en ik) samen met een vriend die daar woonachtig is, kleinschalige projecten voor gezondheid en welzijn van kinderen."
www.kalpitiya.nl

 

AVONTURIEREN MET SLIK IN ACRYLVERF

JE HOEFT NIKS TE KENNEN OF TE KUNNEN


 
Lijkt het je ook leuk om eens te experimenteren met acrylverf, papier, slik, zand enz. van materie van Ameland? 
We gaan experimenteren op papier en doek van 30/40 cm.
Ga jezelf verrassen en maak jouw KUNSTWERK tijdens Kunstmaand Ameland.
Je hoeft niets mee te nemen: Materie, papier, doek en verf zijn aanwezig.
Kosten € 27,50. 
(Ook SCHORTEN zijn aanwezig)

 

 

De exposanten bieden hun werk te koop aan. Bij de webpagina Galerie leest u welke kustenaars het betreft. In september/oktober verschijnt het programma voor november.

Joke is ook onderdeel van de organisatie van onze RETREAT midweken: 14-18 november 2022 en 27-31 maart 2023 organiseren we deze WellNES dagen. Joke biedt de deelnemers een workshop tekenen op muziek aan. Laat je meevoeren met de kleuren en de klanken..... U leest er meer over op onze pagina Evenementen.

Bezig met laden