Over ons

Theo en Joke Mosterman  zijn in 1971 gestart met het pension en bouwden het bedrijf in de loop der jaren uit tot het gezellige appartementencomplex dat het nu is. Sinds 2018 zijn wij, Michiel en Froukje Mosterman, trotse mede-eigenaar van De Vlindertuin. Michiel is de jongste zoon van Theo en Joke. Kleinzoons Hidde en Jelle zijn ook vaak in de speeltuin van De Vlindertuin te vinden. De dagelijkse leiding van de appartementen wordt gedaan door familie Mosterman.

Ons streven is om u een prachtige vakantie op Ameland te bezorgen door de mooie natuur van het eiland naar de appartementen toe te halen en zo tevens bij te dragen aan de verdere verbetering van de ecologie van het waddengebied. Onze ambities om de verduurzaming van het eiland te bevorderen, doen we door de komende jaren het gebouw en de omgeving van het complex op verschillende manieren te “vergroenen”. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze duurzaamheidsagenda ziet er als volgt uit:

 • De Vlindertuin wil energieneutraal worden en dat doen we door het dak te beleggen met zonnepanelen van GroenLeven. Het gaat om ruim 60 zonnepanelen. Deze panelen leveren ruim 17.000 kWh groene stroom per jaar op. Maar bovendien vermijden we daarmee per jaar de uitstoot van 11.098 kg CO2.
   
 • Naast investeren in onze planeet moet de vakantie ook goed zijn voor uw welzijn en daarom zijn er in een aantal verblijven infraroodcabines. In de binnentuin is een zes persoonssauna geplaatst voor algemeen gebruik en een twee persoonsinfraroodcabine. Badkleding is verplicht.  Er staan lounge stoelen naast en er zijn handdoeken en badjassen te huur om uw wellness ervaring compleet te maken.
 • In de binnentuin komen twee grote BBQ’s met gezellige zithoek voor algemeen gebruik. Regelmatig organiseren we BBQ avonden waar u voor kunt inschrijven. Het staat u uiteraard vrij om zelf de BBQ aan te zetten en lekker met uw eigen gezelschap te koken.
 • De Vlindertuin is huisdier- en kindvriendelijk. De speelfaciliteiten zullen worden uitgebreid. Naast de schommels komt er dit voorjaar een zandbak en nieuwe speeltoestellen van duurzame materialen. Er is vanaf april voldoende buitenspeelgoed aanwezig om in de tuin plezier te maken.
 • Er is een pluktuin aangelegd. Heeft u groene vingers? Tijdens uw verblijf kunt u naar hartenlust aan de slag in de groente- en fruittuin. Er is tuingereedschap aanwezig om lekker aan de slag te gaan en aan het eind van de dag plukt u er zelf de vruchten van. Munt, aalbessen, aardbeien, kropje sla en handappels maken uw vakantie tot een gezonde belevenis.
   
 • Op onze andere platte daken leggen wij groene daken aan. Dit levert energiebesparing op, omdat een groendak als goede isolatie dient in winter en zomer. Het verbetert de biodiversiteit omdat groendaken ruimte bieden aan zeldzame insectensoorten. Een sedumdak biedt voedsel voor bijen en vlinders door nectar en stuifmeel. Maar bovendien ziet er mooi uit!
   
 • Ruil & Deelkasten stimuleren het uitruilen van spullen en zijn bovendien makkelijk omdat u niet alles hoeft mee te nemen naar uw vakantieadres. Er is een uitgebreide boeken ruil- en leenkast met allerlei boeken voor jong en oud. Slecht weer of tijd voor een familiespel? Er is een leenkast met allerlei spelletjes voor binnen en buiten plezier. Ook is er een kast met praktische spullen om te lenen zoals paraplu’s en een kinderbadje.
 • Bed-, bad- en keukenlinnen zijn eveneens inbegrepen waardoor u niet genoodzaakt bent om de auto mee te nemen naar het eiland.​

 • Er worden bloemen en planten in De Vlindertuin aangelegd die ten goede komen aan de biodiversiteit. Uiteraard is er een overvloed aan vlinderplanten die de naam van het complex eer aan doen.
   
 • De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met onze bijenhotels kunnen wij gemakkelijk en snel extra nestgelegenheid aanbieden. In de holle bamboe stengels, de dennenappels en in de houten blokken met gaatjes kunnen de wilde bijen en bestuivende insecten namelijk schuilen, nestelen en overwinteren.
   
 • Om energiegebruik verder te verminderen zullen onderdelen van het gebouw van nieuwe gevelbekleding, kozijnen en deuren worden voorzien die gemaakt zijn van gerecyclede kunststoffen. Er hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden en het gebruik van nieuwe grondstoffen blijft beperkt.
Bezig met laden