Natuur

De Vlindertuin heeft een ruime binnentuin met veel beplanting, afgestemd op de ecologie van het eiland en uiteraard vlinder vriendelijk. Tijdens het verblijf kun je aan de slag in de groente- en fruittuin. Het staat je vrij om het aanwezige tuingereedschap te gebruiken en ontspannen te tuinieren. Aan het eind van de dag pluk je er letterlijk zelf de vruchten van. Munt, aalbessen, aardbeien en handappels maken de vakantie tot een gezonde belevenis. Pluk gerust tijm, peterselie en koriander voor je BBQ avond bij ons gezamenlijke terras.

We hebben gekozen voor een lokaal schoonmaakbedrijf om transportkosten te minimaliseren en de lokale werkgelegenheid te bevorderen. Het bedrijf werkt met natuurlijke was- en schoonmaakmiddelen.
Wegwerpartikelen worden zoveel mogelijk vermeden. In onze appartementen maken we gebruik van herbruikbaar keukenlinnen, houten afwasborstels en eco zeep. We vragen gasten om de plasticverpakking van het linnengoed weer in te leveren in de deelkast. Het schoonmaakbedrijf gebruikt het vervolgens opnieuw.
 
Het welkomscadootje bij ontvangst is een Zeezout Tony chocolonely reep.

CO2 neutraal op vakantie? Dat kan.

Onze duurzaamheidsagenda ziet er als volgt uit:

 •  De Vlindertuin wil energieneutraal worden in 2021. Op de daken liggen ruim 100 zonnepanelen van GroenLeven.  Deze panelen leveren ruim 25.000 kWh groene stroom per jaar op. Maar bovendien vermijden we daarmee per jaar de uitstoot van 15.098 kg CO2. Er zijn zonneboilers geplaatst. Wagenborg passagiersdiensten kan een CO2 neutrale reis bieden. Online boekers kunnen hun overtocht klimaatneutraal maken. De vrijwillige toeslag per reis komt ten goede aan duurzaamheidsprojecten op de eilanden.

 

 

 

 

 

 

 

 • Naast investeren in onze planeet moet de vakantie ook goed zijn voor uw welzijn en daarom zijn er in een aantal verblijven infraroodcabines. In de binnentuin is een zes persoonssauna geplaatst voor algemeen gebruik en een twee persoonsinfraroodcabine. Badkleding is verplicht.  Er staan lounge stoelenen er is een verfrissende buitendouche.

 • In de binnentuin staan BBQ’s met gezellige zithoek voor algemeen gebruik.  Zowel gas als kolen bbq's zijn voor algemeen gebruik beschikbaar.

 • De Vlindertuin is huisdier- en kindvriendelijk. Er zijn nieuwe speeltoestellen van duurzame materialen. Buitenspeelgoed is er in overvloed aanwezig.

 • Er is een pluktuin aangelegd. Heeft u groene vingers? Tijdens uw verblijf kunt u naar hartenlust aan de slag in de groente- en fruittuin. Er is tuingereedschap aanwezig om lekker aan de slag te gaan en aan het eind van de dag plukt u er zelf de vruchten van. Munt, aalbessen, aardbeien,kruiden maken uw vakantie tot een gezonde belevenis.

 • Op onze andere platte daken leggen wij groene daken aan. Dit levert energiebesparing op, omdat een groendak als goede isolatie dient in winter en zomer. Het verbetert de biodiversiteit omdat groendaken ruimte bieden aan zeldzame insectensoorten. Een sedumdak biedt voedsel voor bijen en vlinders door nectar en stuifmeel. Maar bovendien ziet er mooi uit!

 • Ruil & Deelkasten stimuleren het uitruilen van spullen en zijn bovendien makkelijk omdat u niet alles hoeft mee te nemen naar uw vakantieadres. Er is een uitgebreide boeken ruil- en leenkast met allerlei boeken voor jong en oud. Slecht weer of tijd voor een familiespel? Er is een leenkast met allerlei spelletjes voor binnen en buiten plezier. Ook is er een kast met praktische spullen om te lenen zoals paraplu’s en een kinderbadje.

 • Bed-, bad- en keukenlinnen zijn eveneens inbegrepen waardoor u niet genoodzaakt bent om de auto mee te nemen naar het eiland.​

 • Er worden bloemen en planten in De Vlindertuin aangelegd die ten goede komen aan de biodiversiteit. Uiteraard is er een overvloed aan vlinderplanten die de naam van het complex eer aan doen.
   
 • De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met onze bijenhotels kunnen wij gemakkelijk en snel extra nestgelegenheid aanbieden. In de holle bamboe stengels, de dennenappels en in de houten blokken met gaatjes kunnen de wilde bijen en bestuivende insecten namelijk schuilen, nestelen en overwinteren.


 

 • Om energiegebruik verder te verminderen zullen onderdelen van het gebouw van nieuwe gevelbekleding, kozijnen en deuren worden voorzien die gemaakt zijn van gerecyclede kunststoffen. Er hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden en het gebruik van nieuwe grondstoffen blijft beperkt.
Bezig met laden