Ontspannen

WORKSHOPS MET ANITA

Leuk dat je hier even bij mij komt kijken.

Mijn naam is Anita, geboren en getogen op Ameland en het liefst wandelend met mijn hond of op het paard in de natuur te vinden. Ook zoek ik daar naar geneeskrachtige planten en kruiden die ik op dat moment kan gebruiken.

...Maar vooral vind ik dat leuk om met andere mensen te delen.

Om een beetje goed op je lichaam en daardoor indirect ook op moeder natuur te passen, kun je veel producten zelf maken. Je weet dan precies wat je op je huid smeert, maar vooral ook welke "belastende" ingrediënten niet. Ik kan je zeggen: mijn lichaam en haar zijn er blij mee.

Mocht je geïntresseerd zijn, dan bied ik de onderstaande workshops aan;
(* Alle workshops zijn inclusief koffie/thee, een lekker hapje en de ingrediënten die we nodig zijn)

- Maak je eigen syndet shampoo- of conditionerbar, afgesteld op jou eigen haar. Vrij van sulfaten, parabenen en siliconen en boordevol verzorgende ingrediënten voor je haar. Daarbij vertel ik wat wel en niet goed is om in je haar te smeren. Er bestaat ook haarzeep, maar dit is een heel ander proces en niet voor iedereen goed bruikbaar. Wel bij mij te verkrijgen of eventueel samen te maken.
Tijdsduur 1,5 á 2 uur. Kosten 25,- p.p.

- Eilander Body Butter. Een favorietje van mij. Gebruik het elke dag. Alles wat je op je huid smeert zou je eigenlijk ook op moeten kunnen eten. Bij deze bodybutter zou dat kunnen qua ingrediënten, heerlijk voedend, en verzorgend en de geur kun je zelf kiezen of zelfs achterwege laten.
Tijdsduur 1,5 á 2 uur. Kosten 20,- p.p.

- Deodorant vloeibaar in een roller of een potje in vaste vorm, met je eigen gekozen geur. Anti-transpirerend en tegelijk huidverzorgend. Zonder schadelijke stoffen.
Tijdsduur 1,5 uur. Kosten 15,- p.p.

 

 

Maar ook gezichtsverzorgingsproducten zoals dagcrème, gezichtsmasker, make-up reiniger, bodylotion, scrubs en lipbalsem. Zelfs geneeskrachtige zalven. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

Wat ook een leuke bezigheid is, en waar veel valt te ontdekken, is kaas maken. Lijkt het je leuk om kaas te maken? Dan kunnen we daar een middag of avond mee aan de slag. Twee personen per groep. En enigszins weer afhankelijk i.v.m. buitentemperatuur.
Tijdsduur 3 à 4 uur. Kosten 40,- p.p.

Je eigen sloffen van wol vilten. Voor in de winter heerlijk warm. Dit is een zwaar karwei! Je kweekt hierbij spierballen.
Tijdsduur 3 à 4 uur. Kosten 60,- p.p.

Schilderworkshops met Joke Ket

Joke Ket is een echte Wad-kunstenaar. Ze heeft een expositie in onze workshopruimte en hallen die altijd geopend zijn na 11.00. Daarnaast geeft ze workshops op 8,11,12,15,18,19 nov. 14-16.30 uur. Eigen bijdrage: 20 euro werken op papier, 27,50 werken op doek. Vooraf opgeven via info@vlindertuin-ameland.nl. Locatie: Polderweg 2, Nes.

Over Joke Ket:

Ik werk en woon in Friesland, Hurdegaryp.
Na enige cursussen en Materclasses bij Doet Boersma (Kunstacademie Friesland). Heb ik 3 jaar de Zomeracademie van Kunstenaarsbond gevolgd. Mijn eerste expositie was in 1995.
Vanaf die tijd exposeer ik regelmatig in verschillende galeries door heel Nederland en een groepsexpostie in Zweden. Een bijzondere vermelding is de expositie in Den Haag in de Ambassade van Vietnam. Dit naar aanleiding van een reis die we gemaakt hadden door Vietnam en het werk dat daarna ontstond. De toenmalige abassadeur heeft een werk van mij gekocht en hangt nu in zijn huis in Vietnam.
Na jaren geschilderd te hebben over onze reizen naar Azie, Afrika en Zuid Amerika, schilder ik tegenwoordig dicht bij huis in mijn Friesland. Je kunt me regelmatig vinden aan de Waddendijk en op de eilanden.


Ik werk uit de gedachte “Uit het vuur der aarde” en zet mijn werk op in rood. Mijn liefde gaat vooral uit naar ‘t Wad met zijn wisselnde getijden, slenken en fourerende vogels met aan de horizon de eilanden. 
Het Wad geeft mij ruimte, ademhalen en de sensatie van zout op mijn lippen, voeten in het slik en wind door mijn haar.
Wadvondsten zoals schelpjes, slik en zeewier verwerk ik in mijn schilderijen en objecten. 
Het geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid en mijn verbondenheid met Friesland. 
www.schildereizen.com

Een deel van de verkoop van mijn werk gaat naar St. Kalpitiya. Hier doen wij (mijn man en ik) samen met een vriend die daar woonachtig is, kleinschalige projecten voor gezondheid en welzijn van kinderen.
www.kalpitiya.nl

De exposanten bieden hun werk te koop aan. Bij de webpagina Galerie, leest u welke kustenaars het betreft. In september/oktover verschijnt het programma voor November.

Joke is ook onderdeel van de organisatie van onze RETREAT midweken. 14-18 november 2022 en 27-31 maart 2023 organiseren we deze WellNES dagen. Joke biedt de deelnemers een workshop tekenen op muziek aan. laat je meevoeren met de kleuren en de klanken..... U leest er meer over op onze pagina Evenementen/WellNES.

 

 

 

Bezig met laden