Van iedere vlindersoort kun je iets leren...

Van alle vlindersoorten kun je iets leren. Ellen Mosterman-Weijmans heeft zich verdiept in de kenmerken van de soorten waar onze appartementen naar zijn genoemd. De teksten zijn te vinden in het betreffende appartement bij een afbeelding van de vlindersoort. Onderstaand lees je de reeds ontwikkelde verhalen.

 

Atalanta

De Atalanta, ook wel Admiraalvlinder genoemd, is een veelvoorkomende trekvlinder die overal in Nederland wel te vinden is. De vlinder komt vooral in groepsverband voor. Een typerende eigenschap van de mannetjesvlinder is het patrouilleren van de namiddag tot de vroege avond om hun territorium te bewaken en andere dieren, waaronder mannetjes rivalen, te verjagen. Ze stellen zich dominant op en kunnen zich soms brutaal laten gelden maar ze weten in ieder geval precies wat ze willen. Via de warme opstijgende lucht laten ze zich meevoeren tot grote hoogtes om zo alles te kunnen overzien... Atalanta is ook de naam uit de Griekse mythologie van een jonge vrouw die wilde bewijzen dat vrouwen ook helden konden zijn, en dat dat niet alleen voor mannen was weggelegd. Ze stond bekend om haar snelheid, fysieke kracht en jachtvermogen. Net als de Admiraalvlinder die ook graag op zijn tijd even de held uit hangt…

Waar haal jij je strijdlust uit? Op welke manier kom jij op voor jezelf en jouw ‘territorium’? (Of kun jij soms wel eens een beetje brutaliteit gebruiken?). Ook in jou schuilt een held!

Heldhaftig – fysieke kracht – snelheid – zelfvertrouwen – strijdlust –

 

Argusvlinder

De mooie oranje Argusvlinder met zwarte oogvlekken op zijn vleugels was altijd een algemene vlinder in heel Nederland maar neemt sterk in aantal af door nog onbekende oorzaak. Even leek hij verleden jaar op Ameland al uitgestorven te zijn maar opeens doken er gelukkig weer een aantal op langs de zeereep.
De Argusvlinder houdt van warme zonnige graslanden, en is te vinden bij stenen en houten hekken of dammen. De Argusvlinder is een bijzondere vlinder die zijn naam te danken heeft aan de oogvlekken op zijn vleugels. Hij is vernoemd naar de reus ‘Argus’ uit de Griekse mythologie die 100 ogen over zijn hele lichaam had. Zelfs als hij ging slapen hield hij 2 ogen open omdat hij altijd oplettend wilde zijn. Argus staat in de griekse mythologie voor ‘hij die alles ziet’.  De ‘Argus-ogen’ op de vleugels van de oranje vlinder hebben de functie om zijn natuurlijke vijanden af te schrikken. Zo lijkt het alsof deze Vlinder niets ontgaat.

Ben jij wel eens bang dat dingen je ontgaan? Je kunt niet altijd oplettend zijn. Al heb je 100 ogen op je rug. Soms is het voldoende om vertrouwen te hebben, je ‘argus-ogen’ zo nu en dan rust te gunnen, zodat ze daarna weer een uitgeruste blik op de wereld zullen hebben.
Kom je een Argusvlinder tegen op je pad? Misschien vraagt dat juist wat extra oplettendheid van je?

– alertheid – vertrouwen – niets willen missen – hij die alles ziet –

 

Aurelia

Deze bijzondere vlinder dankt haar naam aan haar grillige vleugels en haar gouden uitstraling (aurelia =goud in latijn)  waarmee ze een en al allure lijkt af te dwingen. Ze vangt je aandacht met haar schoonheid en haar unieke gekartelde omlijningen.
Waarin ben jij uniek? Met welke eigenschappen van jezelf onderscheid jij je van de ander?

Je zult de gekartelde Aurelia vooral vinden in de struikgewassen bij open plekken zoals in een bos, park of tuin. Ze houdt namelijk van de ruimte om te kunnen uitvliegen, naast haar beschutte en veilige schuilplek onder de struiken en dorre bladeren. Ze verschijnt wanneer het voor jou tijd is om je eigen ruimte te creëren in je drukke geest.
Vind je eigen open plek…       

– Uniciteit – eigenheid – ruimte – zelfverzekerdheid – kracht –

 

Boomblauwtje

Het sierlijke Boomblauwtje is klein en teer van stuk, maar ze vliegt hoog in de boomtoppen en hoger dan de gemiddelde vlinder doet. Ze is snel en opvliegend en ze stijgt letterlijk en figuurlijk boven zichzelf en de ander uit. Zo klein maar zo dapper.
Onderschat jij jezelf wel eens? Je kunt meer dan je denkt. Of probeer jij de dingen juist veel te goed te doen? Leg je de lat te hoog?

Het Boomblauwtje daalt enkel af naar de aarde voor haar voeding en het leggen van eitjes op de vasthoudende klimop, om dan weer snel met haar vleugels tussen de boomtoppen te vliegen. Maar ook zij heeft de verbinding met de aarde nodig om weer hoge hoogtes te bereiken, net zoals dat voor jou en mij geldt. Genieten van de hoge pieken maar met beide voeten in de aarde…
Haar blauwe zachte kleur staat voor rust en kalmte. Misschien is dat precies wat je nodig hebt. Het hoeft niet altijd snel en hoogdravend. Het hoeft niet altijd perfect, en nee zeggen is ook niet altijd erg. Neem je pauze. Soms is ‘goed’ ook gewoon ‘goed’…

– Klein maar dapper – hoge hoogtes – perfectionisme – rust en kalmte –

 

Dagpauwoog

De kleurige en welbekende dagpauwoog dankt haar naam aan haar dag-actieve levenswijze en de typerende oogvlek op haar vleugels. Net als de pauw deze draagt op haar staartveer. De dagpauwoog symboliseert hiermee de trots en de schoonheid van een pauw waarmee ze haar dag kleur geeft. In tegenstelling tot sommige andere vlindersoorten heeft de Dagpauwoog geen echte voorkeur voor een leefomgeving en laat ze zich rustig op de wind meevoeren richting nieuwe werelden. Zolang het maar zonnig is en er genoeg bloemen zijn. Wat een vertrouwen, vind je niet? Ze vertrouwt op de wind en weet dat het goed komt.

Durf jij te vertrouwen op het leven en waar het je soms heen voert?
En wat betekent schoonheid voor jou? Waar ben jij trots op?
  Kijk verder dan de vorm en zie schoonheid in alles.

– Trots  – schoonheid – ‘ziener’/innerlijk weten – vertrouwen – overgave –

 

 

Eikenpage

Zoals de naam al doet vermoeden verblijft de Eikenpage het liefst hoog in de toppen van de grote sterke Eikenbomen. Wat zegt dit over deze eenvoudige bruine vlinder? De wortels van de Eik gaan dieper de aarde in, in vergelijking tot zijn soortgenoten, en zijn hout is hard en sterk. Een Eik staat voor standvastigheid en doorzettingsvermogen en is niet eenvoudig ‘omver te krijgen’. De Eikenpage vindt het vast heerlijk vertoeven rond de energie van deze sterke boom.

Hoe sterk voel jij je eigenlijk? 
Ga je snel bij de pakken neerzitten als dingen tegen zitten of kun je onverstoorbaar overeind te blijven staan? 
In hoeverre leun je op de mensen om je heen? En wat redt je op eigen kracht?

Wanneer je een Eikenpage tegenkomt mag je inzien dat je meer in je vermogen hebt dan je zelf denkt. Sta stevig, voel je voeten op de aarde en vertrouw!

– Standvastigheid – doorzettingsvermogen – (wils)kracht –

 

Essenpage

Zoals de naam al doet vermoeden bevindt de Essenpage zich het liefst tussen de bladeren van de Essenbomen in het zuiden van Frankrijk en Portugal.
Wat zegt deze voorkeur voor de Es over de Essenpage?
Volgens de oude volksmythologie brengt de energie van de Es je in contact met je ware zelf zodat je kunt uitvinden wat je echt belangrijk vindt in het leven. Zo kon een meisje vroeger een gevonden essenblad mee naar huis nemen en het ‘s avonds onder haar hoofdkussen leggen. Ze zou dan zeker dromen over haar toekomstige echtgenoot. 

Wat vindt jij belangrijk in het leven, en leef je daar nog naar? 
Vindt je het moeilijk om beslissingen te nemen?
Bewandel je nog je natuurlijke koers of is het tijd voor wat verandering? 

Op Ameland zul je de Essenpage waarschijnlijk nooit gaan tegenkomen maar misschien kun je je vandaag toch een beetje door haar laten inspireren?

– eigen koers – innerlijke waardes – beslissingen nemen –

 

Grote Parelmoer

De Grote Parelmoervlinder is een zeer zeldzame vlinder die slechts een tiental jaren geleden uitgestorven is op Ameland en ook in de rest van Nederland steeds minder vaak gezien wordt. Vooral op de hoge Veluwe en de eerste drie Waddeneilanden kun je ze nog treffen. 

De Grote Parelmoer is een vlinder die zich niet aan een vaste plek bindt en voldoende afwisselende leefruimte nodig heeft. Soms zitten er echte reizigers bij die wel tientallen kilometers afleggen in hun vlinderleven.

Hoeveel ruimte heb jij nodig? Heb je bewegingsvrijheid nodig om de wereld te beleven, met al haar afwisseling en variatie? Het leven is toch een groot avontuur? 

De Grote Parelmoer kenmerkt zich door de oranje vleugels met zwarte vlekken en stippen. Op de achterkant van de vleugels tref je de typerende en unieke parelmoerkleurige vlekken waaraan de vlinder zijn naam te danken heeft. Deze vlinders zijn dan ook ware pareltjes om tegen te komen…

Wat maakt jou uniek? En geef je voldoende ‘glans’ aan je leven? Laat je inspireren door deze zeldzame vlinder…

 – Ruimte nodig hebben – vrijheid – variatie – avontuur – uniciteit –

 

Heivlinder

De Heivlinder is een vlinder die het landelijk slecht doet, maar op Ameland komt hij nog vaak voor in duinen met veel stuivend zand. Aan de binnenkant van zijn vleugels zit een mooie oranje tekening met op elke vleugel een ‘oog’. Opvallend is dat hij slechts zelden zijn vleugels opent waardoor je de kleuren nauwelijks ziet. Met gesloten vleugels is het een zeer onopvallende grijze vlinder die je nauwelijks ziet op het warme zand. Zelfs de rupsen van de vlinder houden niet van al te veel aandacht. Overdag verstoppen ze zich diep tussen de graspollen en komen pas ‘s nachts tevoorschijn om te eten. Kom je een Heivlinder tussen de duinen tegen deze dagen? Dan tref je het! Wat wil deze vlinder je mogelijk zeggen? 

Laat jij je innerlijke ‘kleuren’ aan de wereld zien? Of blijf je liever onopvallend op de achtergrond? 
De kleur oranje staat voor rijkdom en warmte. De ogen op de vleugels staan voor het innerlijke ‘zien’. 
Welke kwaliteiten houd jij verborgen onder een veilige grijze, onopvallende sluier? Neem deze dagen eens de tijd om stil te staan bij jezelf en je kwaliteiten. Is het nog nodig om je vleugels dicht te houden? Of mag je een bepaald deel van jezelf, bijvoorbeeld je mening, wat meer aan de wereld laten zien?  

– Onopvallendheid – verborgen talenten – stille wateren, diepe gronden – wijsheid – uiterlijke eenvoud – innerlijke rijkdom –

 

Icarusblauwtje

Deze mooie vlinder kenmerkt zich door zijn zachte blauwe kleur. De kleur van de hemel en de zee, de onschuld, evenwichtigheid en vertrouwen. Deze vlinders overnachten vaak in kleine groepjes in beschutte graspollen. Twee tot drie vlinders zitten dan met de kop naar beneden op een grasspriet. In de vroege ochtend en de late namiddag zijn ze geregeld te zien op deze gezamenlijke rustplaatsen.
Het Icarusblauwtje heeft de naam gekregen van de gevleugelde Griekse godheid Icarus, die vleugels van zijn vader Daedalus kreeg zodat hij van zijn gevangenschap in Kreta kon ontsnappen. Zijn vader waarschuwde hem niet te dicht bij de zon te vliegen omdat de vleugels, die met was bevestigd waren, anders konden smelten. Icarus was echter overmoedig en vloog hoger en hoger. Tot hij toch te dicht bij de zon kwam en zijn vleugels smolten. Hij viel in de Egeische zee en verdronk.
Bij het mannetje van het Icarusblauwtje zijn de randen van de blauwe vleugels zo mooi teer wit en bij het vrouwtje  vaak overlopend van blauw naar bruin, waarbij het net als de griekse Icarus lijkt alsof de vleugels gesmolten zijn.

Ben jij wel eens overmoedig? Hoe hoger je naar de top wil, hoe harder je kunt vallen. Het is heerlijk om je vrij te voelen, maar alles kent een grens. Waar mag jij voorzichtiger zijn? Probeer het evenwicht te vinden tussen te hoog en te laag.  Te veel en te weinig. Laat je spiegelen door de mensen om je heen en vindt je innerlijke balans…

– vrijheid – overmoedigheid – voorzichtigheid – evenwichtigheid – vertrouwen – innerlijke balans –

 

Iepenpage
De Iepenpage is een klein vlindertje dat gemakkelijk over het hoofd gezien wordt door zijn verborgen levenswijze hoog in de boomkruin van de Iep. s ’Ochtends en s’avonds komt ze wel eens naar beneden om de bloemen op te zoeken.

In de symboliek staat de Iep ook voor individualisme en het volgen van de eigen weg. Mooi dat dit terug te zien is in het gedrag van de vlinder.
Ondanks dat de Iepenpage zich in grote aantallen bij elkaar bevinden heeft hij geen groot leefgebied nodig. Er zijn populaties bekend die zelfs maar één boom ter beschikking hebben.

Vermijdt jij ook wel eens de input van de buitenwereld?
Of mag jij jezelf wel eens wat meer laten zien buiten je vertrouwde wereld?
Hoeveel leefruimte heb jij eigenlijk echt nodig om je fijn te voelen?
En klopt dat bij wat je hebt? Zou je daar iets aan willen veranderen?

– op zichzelf  – afstandelijkheid – met weinig tevreden – 

 

Kleine Vos

De Kleine Vos is een vlinder die behoort tot de familie van de Aurelia's, of zoals ze op Ameland ook wel genoemd worden: tot 'de schoenlappers' vanwege de donkere onderkant van de vleugels.
De vlinder is een mobiele soort op Ameland, de rupsen leven van brandnetels en ook binnen Nederland is het een trekvlinder, die de Waddenzee met geschikt weer met gemak oversteekt. In Nederland was hij afgelopen jaar weinig te vinden door de droge zomers, terwijl de Kleine Vos vooral in het westen van Ameland nog veelvuldig rondfladdert.
De mannetjes vossen verjagen graag de andere mannetjes en maken daar een dagtaak van. Zelfs iedere bewegende zwarte schim wordt aangezien voor een mannetje en wordt verjaagd. Tegenover de vrouwtjes zijn ze daarentegen erg gastvrij. Zodra ze een vrouwtje zien kunnen ze er uren aan besteden om een klein beetje indruk op haar te maken. Wat een engelen geduld!

De Kleine vos is veel te zien op Ameland:  in de zomer op de vlinderstruiken, in het vroege voorjaar op de winterheide in de herfst op sedum. Zelfs in de winter kun je met een klein beetje geluk een Kleine Vos tegenkomen, in tegenstelling tot veel andere vlinders. Ze overwinteren op vochtige koele plaatsen in de bomen of leegstaande gebouwen. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan door een wat kou!

Waar ga jij voor? Wat je doet doe je met al je aandacht en je neemt zorgvuldig en geduldig je tijd. Of kun jij juist wel een beetje eigenschappen van de Kleine Vos gebruiken?

– Geduld – volharding – toewijding – de tijd nemen – vitaliteit –

 

Kommavlinder

De kommavlinder is na de Parelmoervlinder de meest bijzondere en zeldzame vlinder die op Ameland gekoesterd wordt!
De Kommavlinder doet het goed op droge, schrale open graslanden, duinen en gevarieerde heide. Op Ameland kom je ze dan ook het meeste tegen in de omgeving van de kort gegraasde heide en duingebieden, vooral bij Hollum en Ballum.
Hij is in Nederland echter met uitsterven bedreigd door veelal dichtgroeiende vegetatie in de duingebieden. Dit komt o.a. door een afname van konijnen die dit gebied begrazen en daarmee voor een afwisseling zorgen van open plekken en lage vegetatie. 
Dit bruine vlindertje (behorende tot de dikkopjesfamilie) heeft een prachtige komma-tekening op de ondervleugels. Vanuit het klassieke grieks betekent Comma: pauze, rustmoment. Later werd dit pas gebruikt als het bekende leesteken. Bruin is ook de kleur van de aarde, wat symbool staat voor stabiliteit en gronding.

Neem jij ook wel op zijn tijd een pauze? Of is dat net zo zeldzaam als de Kommavlinder populatie? Het is het rustmoment dat er voor zorgt dat je herstelt en dat al je opgedane indrukken verwerkt kunnen worden. Na een pauze is er weer nieuwe ruimte gecreëerd. Voel je je weer sterker en frisser. Gun jij jezelf dit rustmoment voldoende in je dagelijkse bezigheden?
En zelfs in je vakantie is er zo nu en dan een pauze nodig. Die heerlijke ‘break’ die er voor zorgt dat je even helemaal terug komt bij je eigen ‘nulpunt’. Misschien is een heerlijke saunaronde of massage wel een goed begin ;)

– Rust – zeldzaam en bijzonder zijn – pauze nemen – stabiliteit – geaard zijn –

 

Koninginnenpage

De Koninginnenpage behoort tot de mooiste vlindersoorten in ons land met vleugels van wel 5 tot 10 centimeter. Een kenmerk van de Koninginnenpage is dan ook haar opvallende vleugelslag als de klapperende zeilen van een zeilschip. Elegant en waardig als een Koningin... 
Joseph Conrad wist een prachtige vergelijking met de mens te maken:
"Deze schitterende vlinder vindt een hoopje aarde en zit er rustig op; de mens zal zich op zijn modderberg echter nooit rustig houden..." 

Ben je ook wel eens onzeker of je je tegenslag wel kunt trotseren?
Of bewaar je moeiteloos al je kalmte om dicht bij de oplossingen te blijven?

Kijk eens achterom, en zie hoe ver je al gekomen bent. Ook de modderberg zal je weer wat opleveren. Je obstakels trotseren geeft je waardigheid. Zoals ook het opvallende zwart witte kleuren contrast op de vleugels: zonder nacht geen dag, zonder donker geen licht, zonder inzet geen overwinning…

– Waardigheid – inzet – onverstoorbaarheid – kalmte – trots –

 

Koningspage

De Koningspage is een uitzonderlijk mooie zwart-witte vlinder die in Nederland zeldzaam is. Hij heeft een opvallende slag met zijn vleugels als de klapperende zeilen van een zeilschip. Hij voelt zich het prettigste in heuvelachtige gebieden en is vooral in het Duitse Rijngebied te vinden. 
Deze vlinder verwijst met zijn naam naar de jonge 5-jarige pages van de koninklijke familie die opgeleid werden door de ridders tot schildknaap. Als de page voldoende fysieke kracht had opgebouwd en bewezen had dat hij in staat was om mee te vechten in de veldslagen werd hij op zijn 15e schildknaap. Een positie waar je in die tijd trots op mocht zijn. Zo vliegt de Koningspage ook… Vol trots en allure. 
Waar mag jij trots op zijn? Wat heb je met hard werken en grote inzet al mogen bereiken? 


Wanneer de obstakels op je weg je onzeker maken, kijk dan eens achterom, en zie hoe ver je al gekomen bent. Borst vooruit en ga vol trots voorwaarts. Het geeft je waardigheid. Je zult meer trotseren dan je denkt. Zoals ook het opvallende zwart-witte kleurencontrast op de vleugels van de Koningspage laat zien: zonder nacht geen dag, zonder donker geen licht, zonder inzet geen overwinning…

– Waardigheid – inzet – doorzettingsvermogen – trots – overwinning –

 

Koolwitje

Het Koolwitje is een veelvoorkomende witte dagvlinder die bijzonder selectief is. Ze legt haar eitjes op koolsoorten terwijl haar eigen rupsen vervolgens schade aanrichten aan dit gewas. Door te veel voeding te nemen, te veel vast te houden aan de kool, beschadigt de rups uiteindelijk haar fijne leefomgeving.

Wat betekent voeding voor jou?

En in hoeverre houd je vast aan gewoontes die misschien schadelijk voor je zouden kunnen zijn?

Selecteer jij zorgvuldig wat je werkelijk nodig hebt?

De witte kleur van de vleugels doet wat ‘saai’ aan maar wit staat tegelijkertijd voor zuiverheid en puurheid. Laat los wat je niet wilt behouden, wat jou in de weg staat om puur te kunnen zijn.  Laat het Koolwitje jou helpen om je dat te herinneren…

– Puurheid – selectief zijn – vasthouden / loslaten – zuiverheid –

 

Luzernevlinder

De Luzernevlinder is een vrij schaarse trekvlinder die voornamelijk in het zuiden van Nederland en aan de kust te vinden is. Het zijn dus prachtige cadeautjes als je ze mag tegen komen. De luzernevlinder houdt niet zo van gezelschap en je komt ze dan ook eerder afzonderlijk tegen dan in groepjes. Het zijn actieve en snelle vliegers, en vliegen onmiddellijk weg als ze verstoord worden. Het is daarmee vooral geen vlinder die zich gemakkelijk laat benaderen. Ze vinden het heerlijk om even uit te rusten op open plekken tussen de kruiden of bloemrijke graslanden. Oranje luzernevlinders zitten bijna altijd met de vleugels gesloten. In tegenstelling tot andere vlinders zonnen ze zelfs met de vleugels gesloten…

Ben jij ook graag op jezelf? Of mag jij jezelf en je mooie eigenschappen wel wat meer laten zien in de wereld? Wie laat jij wel en niet toe?

Het voelt soms ook heel fijn om je in je eigen wereld terug te trekken. Daar kom je weer rustig tot jezelf…

– graag alleen – behoudend – selectief – gevoelig – eigenheid –

 

 

 

 

 

 

Oranjetipje

Het mannelijke Oranjetipje is een voorjaarsvlinder met een herkenbare oranje vlek op zijn vleugels die heel toepasselijk rond Koningsdag te vinden is. Het witte vrouwtje is kieskeurig en laat niet zomaar alle mannetjes toe. Als ze geen interesse heeft gaat ze snel op een bloem zitten, steekt haar achterlijf in de lucht en slaat met haar vleugels. Zelfs met de ei-afzet op de Pinksterbloem stoot het eitje een geur af die andere vrouwtjes-vlinders uit de buurt houdt. Het is ‘haar’ bloem! De pinksterbloem geeft overigens ook niet veel voedsel voor de rups, dus heeft de natuur dit prachtig geregeld.

Waarin ben jij kieskeurig? Jij weet heel goed wat je wel en niet wilt. Of is dat juist iets wat je mag leren? Weten wat je wilt en wat je nodig hebt zorgt er voor dat je je wortels in de aarde brengt. Dat je verantwoording kunt nemen voor je plek in de wereld.  Dat je kunt zeggen: hier ben ik. Dit is mijn plek. Hier voel ik me sterk!

De mannetjes daarentegen zijn wat minder kieskeurig en vliegen op alles af wat maar wit is, zelfs al is het een papiertje. Wat een Casanova, he, dit Oranjetipje.

– Kieskeurig – zelfverzekerd – onafhankelijk – je plek in durven nemen – in je kracht staan – je kansen grijpen –

 

Zilveren Maan

De prachtige Zilveren Maan is een op Ameland uitgestorven Parelmoervlindersoort. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam deze vlinder nog voor bij Ballum maar is toen, wellicht na een grootschalige heideplag-activiteit, uitgestorven. Ook in de rest van Nederland neemt de populatie sterk af, waarschijnlijk door verdroging van de bodem. Deze vlinder is namelijk het liefst te vinden nabij vochtige schrale graslanden. Leuk detail om te weten is dat water / vocht zowel het metaal zilver als de Maan symboliseert. En daarmee ook zuiverheid, vrouwelijkheid, het moedergevoel en een warm hart. Daarnaast staat de kleur zilver voor magie, dromen en een sterke intuïtie. Sta eens voor een moment stil bij deze thema’s.  Wat zou deze vlinder je willen vertellen? 
 
Geef je als vrouw voldoende aandacht aan je vrouwelijke kant, of als man aan je emoties? Hoe is de band met je moeder? Is daarin iets nodig? En vertrouw jij eigenlijk op je intuïtie? Let de komende dagen eens op je dromen en wat ze je willen vertellen…
 
Wanneer je een Zilveren Maan tegen komt is dat een hele bijzondere ontmoeting doordat ze zo zeldzaam geworden is. Ik wens het je toe…
 
– Zuiverheid – Vrouwelijkheid – Zachtheid – Moedergevoel – Intuïtie – Magie – 
Bezig met laden