Vier uw vakantie op Ameland!

Met de boot vaart u in slechts 45 minuten naar een van de mooiste Waddeneilanden. Ameland heeft u als gast zeer veel te bieden. Zo kunt u genieten van wandelingen langs de uitgestrekte stranden grenzend aan de Noordzee of van een fietstocht langs de waddendijk of door de duinen. Neemt u gerust de tijd en kijkt u af en toe eens achter de duintoppen; moerasgebieden en duinlandschappen zijn één van de verborgen schatten van Ameland.
Bezoek de dorpen op Ameland en proef de rijke historie en de Amelander cultuur. Pak tijdens uw fietstocht een van de gezellige terrasjes en geniet van de rust en de atmosfeer van de eilander dorpen. Bent u volledig uitgerust en op zoek naar avontuur? Beklim de trappen van de vuurtoren van Hollum en geniet van het geweldige uitzicht, of wees getuige van de tewaterlating van de paardenreddingboot, een schouwspel wat u tijdens uw verblijf eigenlijk niet mag missen.

EVENEMENTENKALENDER MET IN 2018 EXTRA HET HDKATJAAR!

Het HDKATJAAR is sinds 2016 in voorbereiding en is de Amelander versie van het Leeuwarden culturele hoofdstad 2018. Het verwijst naar het kunstproject rondom Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat. Het is ook 200 jaar geleden dat Hidde Dirks Kat zijn roemruchte boek uitgaf. Pas is een hertaling uitgegeven. Gedurende dit jaar zijn er veel evenementen aan gekoppeld op het eiland.

10 – 11 maart: MTB Ameland; hèt evenement voor mountainbikers van alle leeftijden en niveaus met parcoursen van Oerd tot vuurtoren!

17 – 18 maart: Vuurtorentrail Ameland. Met een kidstrail, een snuffeltrail (6 km.), start to trail beginners (12 km.), een 18 km., een 35 km. en een ultratrail van 60 km. Alle tochten beginnen en eindigen in de buurt van het prachtige duingebied rond de vuurtoren.

31 maart: Paaszaterdag: demonstratie van de tewaterlating van de Paardenreddingboot

14 april: Klein Vaarwater wandeltocht. Vervolg op de Nordic Walk Ameland. Wandel naar keuze 10 of 20 kilometer in het gebied van de Buurder duinen.

20 – 22 april: Klassieker weekend Ameland.100 auto’s gebouwd tussen 1940 en 1978 rijden een oriëntatierit. Vanaf zaterdag 15.00 uur zijn ze te bewonderen in het centrum van gezellig Nes.

28 april: Nationale reddingbootdag. In de Ballumer Bocht kan jong en oud inschepen op een ultra-snelle reddingboot. In Hollum gaat om 11.00 uur de Paardenreddingboot uit. 10 Paarden trekken de reddingboot over het strand door de branding in zee!

19 mei: 10 stoere paarden gemend door 5 stoere kerels brengen de Paardenreddingboot te water. Vertrek bij het boothuis om 14.00 uur.

26 en 27 mei: Vollyebaltoernooi Lycurgus bij Klein Vaarwater

26 en 27 mei: Muziek- en verhalenfestival in Buren, Nes, Ballum en Hollum. Zo kende u Ameland nog niet! Aan de hand van een fietsroute over het eiland ontdekt u locaties, waar muzikale kleinoden en prachtige Amelandverhalen worden verteld.  Kijk op www.HDK2018.nl

2 juni: Rondje Ameland: een jaarlijks terugkerend wandelevenement van meer dan 50 km! Start: ‘s morgens vroeg onder het licht van de vuurtoren. U rondt letterlijk via de dijk, het Oerd en het strand heel Ameland. Kijk op wwwrondjeameland.nl

15 – 17 juni Ameland Beach Rugby

16 juni Muzikaal bootwateren in Hollum. Shantykoren, juttersvrouwen en blaas- en dweilorkesten zorgen voor een muzikale dag in Hollum! Het dak gaat eraf...!

16 juni 11.00 uur Tewaterlating van de reddingboot met paardenkracht!!!

22 en 23 juni Beach Volleyball Circuit in Hollum.

6 to 8 juli MADNES: surf-skate-muziekfestival op het strand in Nes. Dit jaar in het HDKJaar extra eenmalige activiteiten! Kijk op www.madnes.nl

10 juli 19.00 uur: Tewaterlating van de Paardenreddingboot door 10 stoere paarden!

23 juli 19.00 uur: Tewaterlating van de Paardenreddingboot door 10 stoere paarden!

26 juli: Ambachtelijke dag in Ballum. Geniet van de oude ambachten, de inzet van de paarden en de gezelligheid van oude spelletjes, gebruiken en muziek. Zo leert u oud-Ameland het best kennen!

28 juli Midzomerfeest in Buren, het meest muzikale dorp van Ameland! Met spelletjes en live-muziek gedurende de hele middag en avond.

3 augustus vanaf 13.00 uur: Roggefeest in Nes. Het absolute hoogtepunt van het zomerseizoen. Al bijna 30 jaar een fenomeen.

6 augustus: 17.00 uur: Tewaterlating van de Paardenreddingboot in Hollum door 10 stoere paarden!

18 augustus: Paardenmarathon. In verschillende categorieën wordt het men-talent van de menners en het uithoudingsvermogen van de paarden op de proef gesteld. De hindernissen zorgen voor het nodige spektakel

22 augustus: 19.00 uur:  In Hollum gaat de Paardenreddingboot te water. 10 Stoere paarden zorgen voor de boottractie.

1 september: Uitvoering van “Skiemer Wad”. Meer dan 300 artiesten van Amelander bodem presenteren een éénmalige open lucht  voorstelling in de Ballumer Bocht. Hèt hoogtepunt van heet Hidde Dirks Kat jaar 2018.

8 – 9 september: Tri-Ambla. Voor de liefhebber is de Tri-Ambla, Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon, de mooiste triatlon van Nederland. Bijna 1000 traithleten komen aan de start voor het gevecht met de eilander elementen: eerst zwemmen in de Waddenzee, dan mountainbiken over een uitdagend parcours en als afsluiting een crossloop door bos, duinen en over het strand.  Voor de jeugd vanaf 8 jaar is er een Tri-Ambla Junior. 

20 oktober: Tussen Slik en Zand. Wandelevenement tussen het Wad en de Noordzee. Routes van 11, 18 en 25 kilometer. Een van Amelands populairste weekenden voor wandelaars!

27 oktober: 11.00 uur: de Paardenreddingboot getrokken door 10 stoere paarden gaat te water!

1 – 30 November: Kunstmaand op Ameland. Zowel buiten al binnen tonen meer dan 100 kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland maar ook uit de Scandinavische landen al meer dan 20 jaar hun kunstwerken in beeldhouwwerk, schilderijen en glaskunst.  Dit jaar veel aandacht voor de arctische wereld in het kader van het KDKatjaar 2018. Let op de muziek- en poëzieavonden.

15 december: Adventurerun! Op winters Ameland wordt de wedstrijd en reacreatieloop aangeboden voor deelnemers aan de halve marathon, de 10 km. En de 5 km. En voor de kids: de kidsrun van 2 km!

29 december: 13.30 uur Demonstratie tewaterlating van de Paardenreddingboot.

Bezig met laden