Proeflogeren in De Vlindertuin

Proeflogeren in De Vlindertuin.

Gastblog van onze manager Ellen Mosterman-Weijmans

De kern van de Vlindertuin...

Hij ging wel eens met mee om me te helpen bij de Vlindertuin. Mijn zoontje Emiel. Nieuwsgierig onderzocht hij altijd ieder appartement waar we het linnen brachten. Steeds weer een verassing voor hem, omdat alle appartementen zo verschillend zijn. Maar er was er eentje die hij toch écht het allerleukste vond. De Kommavlinder!! Ik weet niet of het zijn Mosterman genen zijn die dit aanvoelden, maar dichter bij de kern van de Vlindertuin kun je eigenlijk niet komen. Hier was het allemaal begonnen. Dit was het allereerste appartement, gebouwd in 1970 door Theo Mosterman zelf. Vroeger had het een dakterras, en later is van dit dakterras de knusse woonkamer gemaakt. Het deur en raamkozijn zitten er nog steeds in, inclusief een deel van de oorspronkelijke vensterbank. Als ik Emiel vraag wat hij nu eigenlijk zo leuk vindt aan de Kommavlinder dan zegt hij dat het zo knus is door al die kamertjes. En daar geef ik hem groot gelijk in.


Emiel zwaait vanuit het appartement naar zijn Amelander opa en oma die er tegenover wonen

Verrassing!!                                                                                                                 

De vraag bleef zich herhalen.. 'Mam? Mag ik een keertje in Kommavlinder logeren? Asjeblieft???'. En ja, waarom ook niet. Het appartement stond even leeg en je moet tenslotte ook weten wat je nu eigenlijk precies aan je gasten verhuurt. Dit weekend zou ik Emiel verassen met een gezellig nachtje in zijn lievelingsappartement. Op een onbewaakt moment heb ik zijn eigen 'dino' beddengoed, zijn kussens en knuffels en natuurlijk de spullen van zijn zus op de bedden in Kommavlinder gelegd, en heb de nietsvermoedende Emiel thuis opgehaald onder het mom van.. 'ik moet nog even iets klaar leggen voor de gasten. Ga je mee?'

En wat was hij verrast toen hij zijn eigen beddengoed op bed zag liggen. Hij was even helemaal sprakeloos!! En daarna door het dolle heen! Eindelijk kon hij logeren in Kommavlinder...


Wat is hij blij zijn opgemaakte bed te zien in appartement Kommavlinder!

Alles uitproberen

De avond begon met een lekkere pizza uit de mooie grote inbouw oven. Tenslotte moesten we de apparatuur ook even uitproberen. Nou, die werkte prima want de pizza's waren heerlijk knapperig. Glaasje limonade er naast, het leek wel vakantie!


Lekker pizza eten uit de oven in de keuken van het appartement

Wat we na het eten moesten doen, daar hoefde Emiel niet lang over na te denken. Naar de sauna natuurlijk! En wat doe je dan als je even 20 minuten moet wachten tot de sauna op temperatuur is? Juist, een heerlijke kindermassage bij praktijk NaturEl! Dat ligt er mooi naast dus waarom ook niet? Muziekje op, kaarsje aan, jojoba in de oliewarmer en een heerlijke warme kruik voor op z'n voetjes. Emiel koos zijn lievelingsolie 'Bergamot' uit. Daar word ik altijd zo rustig van mam. Nou, als dat niet een mooi begin is?


Emiel ligt lekker relaxed op de massagetafel van zijn moeder.

Op naar de sauna. Die was ondertussen precies op temperatuur (goh mam, wat is het hier warm zeg.. poehh!) Maar meneer hield het op het onderste bankje toch goed vol. De infrarood sauna vond ie vervolgens nog leuker. Daar zat namelijk een heuse radio in! Je moet natuurlijk wel wat te doen hebben als levendig jongetje van 8.
Toen we eenmaal thuis waren en heerlijk gedoucht hadden vulden we de rest van de avond met het spelen van spelletjes. Er staan in de leenkast heel veel leuke spellendozen dus we hoefden ons niet te vervelen. En zoals gewoonlijk...Hij won!


Zus Eva komt ook gezellig logeren.

We eindigden de dag helemaal slaperig in de kussens van de heerlijke weg-zak-bank. Onder een dekentje! Wachtend op zijn zus Eva die vanuit haar kinderfeestje ook bij Kommavlinder zou komen slapen. Rond de klok van tien hoorden we een meisje vrolijk de trap op komen. 'Ohhh..' zegt ze toen ze de kamer binnen kwam. 'Wat is het hier GEZELLIG!!!' Niets meer aan toe te voegen..Het was een heerlijke logeerpartij. De bedden sliepen fijn en ook de kinderen sliepen als roosjes. Zo leer je een appartement op een hele andere manier kennen.

Welk appartement zullen we de volgende keer testen?

11 maart 2019

 
 
Bezig met laden